Churros Cranberry

Bereiden: 25 minuten + afkoelen

Ingrediënten (per portie)

  • 8 Aviko Churros Loop
  • 350 g cranberries
  • 150 ml ongezoet appelsap
  • 50 g suiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 3 steranijs
  • 1 el poedersuiker
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 4 munttoppen

Bereidingswijze

Doe de cranberry’s met het appelsap, de suiker, 1 theelepel kaneel en de steranijs in een steelpan. Breng aan de kook en laat dan zachtjes sudderen op middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot de bessen openbarsten.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de cranberrycompote afgedekt in de koelkast.
Bereid de churros volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de cranberrycompote op laag vuur; voeg eventueel wat extra appelsap of water toe. Meng de poedersuiker met de laatste theelepel kaneel.
Schep een flinke lepel cranberrycompote op 4 borden. Schep er een bolletje vanille-ijs op. Voeg de churros toe en bestrooi met de kaneelsuiker.
Garneer met munt.

Tip: Maak de cranberrycompote 2 à 3 dagen van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast.